Lecserélődő fehér emberek Európa nagyvárosaiban: Toroczkai László és Binszki József vitázott Európa jövőjéről

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és Binszki József a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke vitatkozott Magyarország külpolitikájáról és szerepéről az átformálódó világban.

Mint a bevezetőben Tikvicki Dóra műsorvezető elmondta, szerettek volna egy fideszes személyt is meghívni, de végül nem fogadták el a meghívást. Az Egyetem TV Magyarország helye az átformálódó világban című YouTube-videójában többek között azokra a kérdésekre keresték a választ, hogy

  • Mit lehet tenni a korrupció ellen?
  • Hogyan alakulnak a nemzetközi kapcsolataink?
  • Mi vár az Európai Unióra?
  • Hogyan viszonyuljunk a NATO-hoz?
  • Mi a jó döntés az orosz-ukrán háború kapcsán?
  • Mennyire fejleszthető a nemzetgazdaság?
  • Hogyan viszonyul a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki összefogás és a Mi Hazánk Mozgalom a külhoni magyarsághoz?

A korrupciós témánál Toroczkai kezdte a beszélgetést, aki elmondta, hogy az OLAF, az európai csalás elleni hivatal szerint a legnagyobb korrupciós ügy a Gyurcsány-Bajnai kormányokhoz köthető 4-es metró beruházása volt, ehhez némileg Binszki Józsefnek kiszólva. Megemlítette azt is, hogy a legkevésbé demokratikus szervezetnek tartja az Európai Bizottságot. A Rotschild-bank és a Fidesz viszonyát is szóba hozta. A DK szegedi elnöke szerint mindig is lesz korrupció, az Európai Ügyészség viszont azt akadályozná meg, hogy ez rendszerszintű, felülről vezérelt legyen. Márpedig szerinte a mértéke nem mindegy.

A vita során Binszki leszélsőjobboldalazta a Mi Hazánkat, az ásotthalmi polgármester erre a DK-sokat globalista ügynököknek nevezte.

Toroczkai szerint az EU nagyon repedezik, ez a francia elnökválasztás indulóin is látszik, akik a Brexithez hasonlóan kiléptetnék az országot. Azt is elmondta, hogy szerinte az USA által mesterségesen kirobbantott háborúval letérdeltetik a gazdaságot, amivel a méregdrága palagázt (cseppfolyós, hajóval szállítva) el tudják adni a németeknek végre, amit nem akartak megvenni eddig. Binszki szerint már 12 éve, de még annál is régebb óta hallgatjuk azt, hogy repedés és törésvonalak vannak mindenütt, a hanyatló nyugat és a prosperáló kelet, szerinte az EU köszöni szépen jól van annak ellenére, hogy a britek kiléptek. Toroczkai szerint viszont vannak jelei a repedezésnek,

a fehér lakosságot is lecserélik a nagyvárosokban, amely kifejezés hatására Binszki József elmosolyodott.

A DK helyi elnöke visszakérdezett: Vajon a fehérek pedig mennek Pakisztánba? A felek abban megegyeztek, hogy Magyarország prosperálásához innováció kell és tudásalapú gazdaság, ehhez pedig az oktatás fejlesztése. Toroczkai szerint a mezőgazdasággal önellátásra kell berendezkednie az országnak. Azt is elmondta a Mi Hazánk elnöke, hogy gazdaságilag az Európai Unió egyre lomhább, míg a világ keleti fele kőkeményen jön felfele. Még az orosz gazdaság is megizmosodott állítása szerint. Binszki József szerint érdekes Toroczkai szájából ezeket hallani, aki a föderális EU szétverésén munkálkodik. Szerinte a Mi Hazánk politikusa által említett egypólusú világrendre lenne megoldás egy erős unió.

Az, hogy Toroczkai szerint hogy tűnik el az európai lakosság egy Európai Egyesült Államok létrejöttével, vagy hogyan küldték haza Fekete-Győr Andrást Párizsból, hogy kiszolgálja a neki adott utasításokat, illetve az, hogy mi jó döntés az orosz-ukrán háború kapcsán, a lenti videóból kiderül: