Tanuljunk meg tanulni: Barbara Oakley jön előadást tartani az SZTE-re

A Learning How to Learn tanfolyam, amely 3 milliónál több tanulót vonzott a világ minden tájáról, a legnépszerűbb tanulásmódszertani tananyag. A szórakoztató, gyakorlati ismereteket közvetítő online kurzust milliós példányszámban eladott könyvek egészítik ki, hozzájárulva Barbara Oakley nemzetközi elismertségéhez írja a Szegedi Tudományegyetem közleménye.

Barbara Oakley szegedi előadása és workshopjai a tanulásmódszertanon túl kitérnek az oktatásmódszertan vívmányaira, a csoportmunka és a kollaboratív tanulás gyakorlati kérdéseire, valamint a hatékony online oktatási anyagok készítésére. A helyek korlátozott száma miatt az esemény regisztrációköteles,

regisztrálni ezen a linken lehet április 3-ig.

Barbara Oakley szegedi látogatása során részt vesz az SZTE nemzetközi programjában; április 5. és 8. között ugyanis Szegeden találkoznak a EUGLOH-szövetség a francia Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem szövetsége képviselői, hogy megvitassák a szövetség egyetemi campusokhoz köthető folyamatainak harmonizációját.

A megbeszélésekhez csatlakoznak a Coursera képviselői, akik az online oktatás szegedi tapasztalatiról beszélnek. Az oktatók és adminisztratív munkatársak mellett hallgatók is érkeznek Szegedre, akik a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi hetének programjain, például nemzetközi kurzusain vesznek részt.