Rátámadt ápolásra szoruló édesapjára, aki a kórházban vírusfertőzés miatt halt meg

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. decemberében az állandó ápolásra szoruló édesapjára támadt írják közleményükben.

A vádirat szerint az időskorú sértett betegségei miatt ápolásra szorult, amelyet a fia a nap 24 órájában nem akart ellátni, mivel a munkahelyén nem szándékozott felmondani. Az emiatt ingerült állapotban levő férfi 2020. december 10-én, délután az egyik megyebeli településen levő házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, hogy megfojtja az édesapját.

A férfi a széken ülő apja mögé lépett, akinek a nyakát könyökhajlatba fogva fojtogatta. A sértett minden erejével védekezett és sikerült a szorításból kiszabadulnia, azonban a férfi a földön fekve még többször ököllel fejen ütötte. A férfi a látványtól megijedve felhagyott a bántalmazással és elment dolgozni. A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és szállították kórházba súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései miatt.

A bántalmazás miatti halál kizárólag az édesapa folyamatos védekezése, ellenállása miatt maradt el. A sértett a szakszerű orvosi kezelés ellenére vírusfertőzés miatt a kórházban meghalt. A főügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.