Eltört egy vasúti sín Budapesten, teljesen felborult a szegedi InterCity-k menetrendje

Fokozatosan áll helyre a menetrend szerinti vonatközlekedés a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Szeged és a Budapest–Lajosmizse vonalon, ahol síntörés miatt hosszabbodik a vonatok menetideje – közölte a Mávinform szerda délben a honlapján.

A délelőtti órákban Városliget elágazás és Kőbánya Teher pályaudvar között csak az egyik vágányon közlekedhettek a vonatok írták. Közölték azt is, hogy a síntörés miatt az S50-es monori és S21-es lajosmizsei vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak a Nyugati pályaudvar helyett.

A szegedi InterCity vonatok Monorról, illetve Ceglédről indulnak és Monorig, illetve Ceglédig közlekednek, azaz

  • A Szegedről a Nyugati pályaudvarra 8:45-kor elindult 727-es számú Kodály InterCity Monorig közlekedik,
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre 11:53-kor induló 714-es Kodály IC Monorról indul. Utasait a Nyugatiból Ceglédre 12:03-kor induló 2834-es számú Z50-es vonat szállítja, Monoron az IC vonatra biztosítják az átszállást.
  • A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó 737-es számú Móra IC Ceglédig közlekedik,
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre 12:53-kor induló 724-es számú Móra IC Ceglédről indul. Utasai a Nyugatiból Ceglédre 13:03-kor induló 2844-es számú Z50-es vonattal utazhatnak Ceglédig, ahol biztosítják az átszállást a szegedi IC-re.

A nyíregyházi sebesvonatok is Ceglédig közlekednek, onnan indulnak tudatta a Mávinform. Vonatkimaradásokra, rövidebb útvonalra még számítani lehet.