Az ellenzék szerint legális adatbázis alapján küldik a választási SMS-eket

A 168 óra írta meg, hogy az ellenzék törvénysértő módon kampányolhat. Ez abban merül ki, hogy több kollégájuk is ismeretlen számokról kapott a napokban SMS-t a telefonjára, ilyeneket:

  • „XY, Április 3-án lépj a nyugat oldalára, mint a bátor őseid '56-ban.”
  • „XY, a közpénz nem az oligarháké, a te pénzed. Hozz változást.”

Sőt, a Szegeder egyik olvasója is kapott ilyen úgy, hogy elmondása szerint sehol nem írt alá íveket, sem előválasztáson nem vett részt: 

  • „XY, a demokrácia nyugatról jön, nem keletröl.. Itt az idő.”

A Telex is rákérdezett az ellenzéki összefogásnál erről. Az Egységben Magyarországért sajtóosztálya azt válaszolta a lapnak, hogy a Fidesz 12 éve minden évben több milliárd forint közpénz felhasználásával nemzeti konzultációnak álcázva frissíti a törvénysértő Kubatov-listát, amelyben nem csak támogatóikat, de a másra szavazókat is nyilvántartják. Ez egy illegális lista, amiről az állami szervek tudnak, de a hatalom nyomására nem hajlandóak kivizsgálni mondták.

A Telex azt írja, hogy a sajtóosztály válasza szerint most összehangolt kommunikációs támadással próbálják bemocskolni az Egységben Magyarországért támogatóit. Úgy fogalmaztak, hogy az Egységben Magyarországért kampánya kizárólag legális adatbázisokat használ, nem küldtek senkinek a fideszes propagandamédiában neki tulajdonított sms-eket. „Ha bebizonyosodik, hogy a fideszes kampány illegálisan, visszaélésszerűen céloz ellenzéki választókat kamukampányával”, megteszik a szükséges jogi lépéseket  – tették hozzá.

Sőt, a lap szerint hívásokat is indítanak a szövetség részéről, amelyben Márki-Zay Péter felesége mondja azt, ami ezen a hangfelvételen hallható. Márki-Zay Péter kampánystábja erre azt mondta, hogy a robocall-hívásokban hallható hanganyagot valóban Márki-Zayné Vincze Felícia mondta fel, hogy jelezze, az ellenzéki oldalon sem akarnak háborút.