Ismét Szeged felett kísértek ki Belgrád felé egy szerb gépet a Gripenek

Egy szerb felségjelzésű, Belgrádból Szentpétervárra tartó civil repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit hétfőn kora este közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint a repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, ezért onnan visszafordították Belgrád felé. Emiatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását. A szerb felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyarszerb határig kísérték, ahol az elhagyta a magyar légteret tájékoztatott a HM.

Ezt követően a  Gripenek a határmenti térségben maradtak és járőr feladatot hajtottak végre, majd a civil gép földet érését követően visszatértek a kecskeméti bázisra írták. A Flightradar24 honlapján visszajátszva az Air Serbia Airbus A319-es gépének útját, ezúttal az látszik, hogy bár nem kapták telibe Szegedet, mint a múltkori esetben, de a város közvetlen közelében repültek el: 

Forrás: Flightradar24