Áthangolták a Makkosházi körút és az Agyagos utca kereszteződésének lámpáit

A Makkosházi körút és az Agyagos utca kereszteződésében gondot jelentett, hogy a közlekedési lámpák mindkét irányból egyszerre engedték rá az autókat a körútra, vagy éppen továbbhaladásra, azonban a konfliktuspontok miatt gyakran beragadtak egyesek, akár kisebb dugót okozva, de még verekedés is volt.

A szeged.hu önkormányzati portál azt írja, hogy ezt az állapotot megszüntették, így most már külön-külön eresztik rá a mellékutca forgalmát irányonként. A munkálatokról Mészáros Tamás önkormányzati képviselő nyilatkozott a lapnak.

Az állandó veszélyforrás mellett folyamatosan dugók alakultak ki amiatt, hogy a főút közepén a balra kanyarodó autók nem tudtak egymás mellett időben elhaladni. A lakossági igények találkoztak az önkormányzat elképzeléseivel, ezért egyrészt lecseréltünk néhány elöregedett közlekedési lámpát, másrészt a közlekedési lámpákat át is programoztattuk. Az eddigi telizöld idejét megfelezték a szakemberek, most az Agyagos utca irányából is, az idő egy részében egyenesen, illetve jobbra és balra is tudnak egyszerre közlekedni az autók, majd a másik félidőben a Deák Ferenc Gimnázium felől engedi a forgalmat a rendszer ugyanígy – mondta a képviselő.

Tóth Károly önkormányzati képviselő pedig a következőt tette hozzá: Most zajlik a próbaüzem és nagyon kedvezőek tapasztalatok. Szemmel láthatóan nagyobb biztonságban érzik magukat a gyalogosok és a kerékpárosok is. Megszűnt a hosszú várakozási idő, bármelyik irányból szeretnénk átkelni a kereszteződésen” – mondta.