Vasárnap egy órával kevesebbet alszunk: a tram-train menetrendje is érintett

Március 27-én vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás a MÁV–Volán-csoport járatait is érinti; néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja. A szombati munkanap-áthelyezéskor érvényes közlekedési rendről ide kattintva olvashatunk bővebben.

Szeged kapcsán nem sok megemlíteni való van az óraátállítás miatti járatváltozások kapcsán, de aki arra kíváncsi, hogy más vonalakon mi lesz a helyzet mind a buszoknál, mind a vasúton, az ide kattintva tud tájékozódni a teljes listáról. Városunk a tram-train miatt érintett leginkább, amelynek következőképp néz ki majd a menetrendje:

  • A 33044-es számú vasútvillamos járat Szeged vasútállomásról 1:38-kor indul, Algyő állomásra már a nyári időszámítás szerint 3:07-kor érkezik, és 60 perc késéssel közlekedik tovább Hódmezővásárhely vasútállomásig.
  • A Hódmezővásárhely vasútállomásról 2:31-kor induló 33047-es számú vasútvillamos járat nem közlekedik március 27-én.
  • A Szegedről 2:38-kor induló 33046-os számú vasútvillamos járat nem közlekedik március 27-én.
  • A 33045-ös számú vasútvillamos járat a téli időszámítás szerint 1:31-kor indul, Hódmezővásárhely vasútállomástól Szeged, Rókusig már a nyári időszámítás szerint 3:03-kor érkezik, és 60 perc késéssel közlekedik tovább Szeged vasútállomásig.

A Volánbusz járatait érintő változások ezen a linken találhatóak, az óraátállítás miatt március 26-án éjjel, illetve 27-én hajnalban Érd és Kiskunhalas térségében módosul egyes buszok közlekedése. Ami talán a közelben van, azok a kiskunhalasi járatok:

  • Az óraátállítás idején a Kiskunhalasról Budapestre közlekedő hajnali járat korábban közlekedik, ezért a csatlakozó kelebiai járat menetrendje is módosul. A Kiskunhalasról 0:22-kor Kelebia felé, illetve a Kelebiáról 1:20-kor Kiskunhalasra közlekedő éjszakai gyorsjáratok 60 perccel korábban, azaz 23:22-kor, illetve 0:20-kor indulnak.
  • A Kiskunhalasról 2:15-kor Tabdin át Budapest, Népligetig közlekedő autóbusz vasárnap hajnalban 60 perccel korábban, 1:15-kor indul, majd a hajnali óraátállítást követően Tabdiról már a megszokott menetrend szerint, 3:06-kor közlekedik tovább.