Szeged belvárosában vert szét a ketrecharcos egy járókelőt, mert nem adott neki cigit

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki a 2020 októberének egyik éjjelén Szeged belvárosában bántalmazott súlyosan egy járókelőt írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a korábban küzdősportot versenyszerűen űző vádlott és három ismerőse alkoholt fogyasztva szórakoztak a városban, majd 23 órakor az egyik belvárosi utcán egymást lökdösve hangoskodtak. A járdán hazafelé tartó sértett megpróbálta kikerülni a társaságot, azonban épphogy elhaladt mellettük, az elkövető utána nyúlt, megütögette a hátát, majd a felé visszaforduló férfitól cigarettát kért. A sértettnél nem volt cigaretta, amit közölt a férfival, aki erre fenyegetően közel lépett hozzá, majd hirtelen ököllel az állán úgy megütötte a férfit, hogy eszméletét vesztette és összeesett.

A férfit a barátai próbálták visszafogni, illetve a sértettől elhúzni, azonban ő ennek ellenére többször a fején újra megütötte, valamint megrúgta a földön fekvő, és eszméletlensége miatt védekezni képtelen sértettet, akit ezután magára hagyott. A sértettnek később más járókelők siettek a segítségére. A sértett az eset következtében súlyos sérüléseket szenvedett el, és csak a véletlennek köszönhetően nem alakult ki nála életveszélyes sérülés.

A főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.