Ötéves lett a Szegeder, még legalább ennyit kívánunk magunknak!

2017. máricus 25-én indult el a Szegeder névre keresztelt várostörténeti–urbanisztikai blog, ami három és fél évvel ezelőtt mint Szeged első független hírportálja éledt újjá.

Még mielőtt nagyon beleérzékenyednénk ebbe a napba, idézzük fel azt a két mondatot, ami a Facebook-oldalunk bemutatkozó részében szerepel immáron jó néhány éve: „Szeged független hírportálja. Fogyasztása mindenki számára javasolt, része a mindennapi kiegyensúlyozott tájékozódásnak.” Ez az, amihez eddig, és ez az, amihez ezentúl is tartjuk magunkat. Egy középre húzó, objektivitásra lehetőségeihez mérten törekvő, függetlenségét féltve őrző újság vagyunk és leszünk is.

A Szegeder az újság a városban, ahol tudunk egyik pillanatban komoly és kimért interjút készíti fontos közéleti szereplőkkel, a másikban pedig már mindenki számára kellemetlenül hangosan röhögni egy sajtótájékoztatón, hogy vajon a szegedi óriáskerék-e a leggyorsabb az országban. Ahol nem egymással jó kapcsolatot ápoló kollégák vagyunk, hanem közösen dolgozó barátok.

Olyan újság ez, amit együtt utálhatna a bal- és a jobboldal, ha nem utálnák inkább egymást már alapból. Mi vagyunk a lap, amit nem üzleti vagy politikai érdekek hajtanak, hanem a tudat, hogy ezt kell csinálnunk, ebből kell a lehető legtöbbet kihoznunk, mert ezzel tehetjük a legtöbbet a városért és magunkért is.

Öt év alatt rengeteget fejlődtünk és haladtunk előre, de mint ahogyan azt a harmadik születésnapunkon is írtuk a nyomtatott lapunkba, bőven van még hová. Most is van még, nagy utat kell megtennünk, hogy egy sokkal jobb újság legyünk – és úton is vagyunk, nagyobb sebességgel, mint valaha.

Nyitóképünkön, balról jobbra a szerkesztőség tagjai: Bálint András, Balogh Gergő, Lazanyecz György, Szűcs Dániel, Legény Dániel, Szendrei Márk