Szegedi anya és lánya futtatott lányokat országosan, a tőlük elvett pénzből kriptovalutát vettek

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a két nőnek, akik tavaly nyár óta 3 fiatal nő élethelyzetét kihasználva szervezték szexuális szolgáltatások nyújtását írják sajtóközleményükben.

A megalapozott gyanú szerint az anya és a lánya 2021 augusztusától kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva rábírtak 3 nőt arra, hogy Szegeden és környékén pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak. A gyanúsítottak irányították a prostitúciót, és a sértetteket kizsákmányolva keresményüket elvették. A sértettek vagyontalanok, nehéz anyagi körülmények között éltek, egyedüli bevételi forrásuk a prostitúciós tevékenységükből származott.

Lakhatásukat, valamint munkavégzésük helyét az erre a célra bérelt lakásokban a gyanúsítottak biztosították. Ezt a kiszolgáltatott helyzetet a két nő folyamatosan fenntartotta azzal, hogy a sértettektől a szexuális szolgáltatással összefüggésben szerzett keresményt elvették, abból maguknak vásároltak, megélhetésüket kizárólag ebből finanszírozták.

A bűncselekmény elkövetésében segédkezett az asszony fia, M. Richárd is, aki a gyanú szerint 2021 augusztusa előtt a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket azért, hogy a hatóságok elől elrejtse, kriptovalutába fektette be.

A KR NNI nyomozói idén március 22-én 6 órakor egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden, amelyek eredményeként több mint 1 millió forint készpénzt, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le. A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy 20 millió forint értékben és egy 26 millió forint értékű lakást is. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során az ingatlant zár alá vették, a járműveket lefoglalták.

A KR NNI nyomozói T. Tímeát és M. Valériát őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. M. Richárdot pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az emberkereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt az elkövetők letartóztatásának elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.

A főügyészség által irányított nyomozásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói által végrehajtott akció során készült videó alább tekinthető meg: