Felújítják és kibővítik a szegvári kastély melletti egészségházat

Uniós támogatással felújítják és kibővítik az egészségházat Szegváron tájékoztatta a beruházást konzorciumvezetőként irányító Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a 178,91 millió forintból megvalósuló beruházás során magastető kerül a 458 négyzetméteres épületre. Megtörténik a homlokzat, a födémszerkezet és a határoló falak hőszigetelése, és kicserélik a nyílászárókat. A bejárathoz az akadálymentesítés érdekében rámpa épül.

A két orvosi és egy fogorvosi rendelőnek, valamint a védőnői szolgálatnak helyet adó egészségházat egy újabb rendelővel bővítik, amelyet a meglévő gépkocsitároló helyén alakítanak ki. Az új rendelőhöz személyzeti blokk és betegváró is kapcsolódik majd. A belső rekonstrukció keretében kicserélik a burkolatokat, korszerűsítik a vizesblokkot és a teljes elektromos hálózatot. A beruházás kivitelezője az orosházi székhelyű Tokai és Társa Kft.

A projekt részeként az alapellátást segítő orvosi eszközöket és berendezéseket is vásárolnak, a tervek szerint az idén elkészülő egészségházban elvégezhetők lesznek majd a méhnyakrákszűréshez szükséges vizsgálatok is áll a közleményben.

Forrás: Szegvár önkormányzata