Kitiltották az orosz és fehérorosz sportolókat a Szegeden is rendezendő vizes vb-ről

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) életbe léptette az orosz és fehérorosz sportolók kitiltását a budapesti világbajnokságról – számolt be róla az MTI.

A szervezet hírlevelében közölte, a vezető testület, a bureau szerdai ülését és döntését követően az orosz szövetség bejelentette: idén egyetlen FINA-eseményen sem vesznek részt a sportolói. A nemzetközi szövetség azt is közölte, hogy a decemberi rövidpályás világbajnokságnak Kazany helyett új helyszínt keres. A seregszemlét december 17. és 22. között rendeznék.

A budapesti vizes vb június 18. és július 3. között lesz. Mint azt korábban írtuk, Budapest mellett Debrecen, Sopron és Szeged lesz a házigazdája a FINA vb-nek, erről állapodott meg a FINA a Magyar Úszó Szövetséggel, illetve a magyar kormánnyal. A világbajnokság ezúttal csakis a meglévő létesítményekben zajlik majd: Szegeden a Modern Városok Program keretében épített vadonatúj Tiszavirág Sportuszodában, ahol a vízilabda-torna két-két csoportjának mérkőzéseit, valamint a nyolcaddöntőket rendezik meg.