A buszsofőr megtagadta egy férfi felszállását, aki cserébe megrugdosta

A rendőrök befejezték a nyomozást egy 41 éves férfival szemben, aki megrúgott egy buszsofőrt Szegeden írja a Police.hu.

A rendőrségre 2021. augusztus 14-én kora délelőtt érkezett bejelentés, hogy a 78/A számú menetrendszerinti autóbusz vezetőjét egy felszálló utas – az utazási jogosultságra történő megtagadást követően – megrúgta. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították és a rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amit a Szegedi Járásbíróság elrendelt. A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az ügy iratait a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.

Egy hasonló tavalyi esetről is épp ma számoltunk be, ami soránnyáron szállt fel a szegedi villamosra jegy nélkül egy férfi. A járművezető felszólította, hogy vegyen jegyet, vagy szálljon le. A férfi nem reagált, ezért megismételte kérését, melyre az elkövető válaszul ököllel, nagy erővel fejen ütötte. A férfi ezt követően elszaladt, míg a sértettet szédülés miatt mentővel kórházba szállították. Az ügyben vádemelés történt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A villamosvezető jegyvételre szólította fel a férfit, mire az ököllel fejen ütötte és elszaladt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly júliusban felszólítás ellenére sem vett jegyet, majd megütötte a villamosvezetőt.