Városnéző jótékonysági sétát szerveznek az ukrán menekülteknek Szegeden

Március 19-én, szombaton az Élményséta Szeged rendhagyó jótékonységi sétát tart azoknak az ukrán menekülteknek, akik jelenleg Szegeden tartózkodnak.

Gyuris-Karancsi Dóra idegenvezető helyi vállalkozása alapvetően interaktív és érdekes, tematikus városi sétákat tart, és most ebben a nehéz helyzetben fontosnak tartja, hogy a saját eszközeivel segítsen az ukrajnai menekülteken, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat az oroszukrán háború miatt. Mint írják, ezzel akarják segíteni őket abban, hogy kikapcsolódjanak, eltereljék a figyelmüket a problémákról és mindeközben megismertessék velük Szeged szépségeit, értékeit.

A séta körülbelül 1,5 órás lesz, amelynek során végigmennek a belváros legszebb részein, többek között érintve a Széchenyi teret, a Kárász utcát, a Dugonics teret, a Dóm teret, a Tisza-partot és a Móra Parkot. A vezetést magyar nyelven tartják egy ukrán tolmács kíséretében. A sétára előzetesen regisztrálni kell az info@elmenyseta.hu e-mail címen legkésőbb péntek reggelig.

A séta tehát szombaton lesz várhatóan 10 órától 11 óra 30 percig, az indulási helyszín a Széchenyi tér, a Városházával szembeni szökőkútnál lesz a gyülekező.