Teázásra invitál az idén 100 éves szegedi füvészkert, a hosszú hétvégén is nyitva lesznek

Idén a szegedi füvészkert fennállásának 100. születésnapját ünnepli. A kicsit hideg idő ellenére a hosszú hétvége alatt is érdemes kilátogatni hozzájuk, hiszen ha lassan is, de azért érkezik a tavasz, számos kora tavasszal nyíló virág is megmutatkozik annak, aki sétára indul. A hétvégén nyitó füvészkerti büfében 

az ünnepek alatt minden látogatót vendégül látnak egy pohár meleg teára.

A fű között megbújva, nagy foltokban virítanak a szártalan kankalin halványsárga virágai, a Lótuszos tó mögött az erdő alján nyílnak a hunyorok, a nemes májvirág, a pettyegetett tüdőfű. A sziklakertben is sok virágzó növény felfedezhető már. A japán kert látványossága a sötét rózsaszín virágait bontó japán kajszi – írják közleményükben.

Ezeken túl a cserjék közül látható a téli jázmin, mely sárga virágait hosszú vesszős hajtásain hozza. A kikeleti bangita virágokkal gazdagon megrakott ágai kellemes illatukkal is megörvendeztetnek. A húsos som virágbimbói pattanásra készek. A különleges levélváltozatokat bemutató borostyángyűjteményüket is érdemes most útba ejteni. az örökzöld levelek sokfélesége az évnek ebben a szakában érvényesül a legszebben. Az üvegházak is nyitva vannak, sok érdekességet rejtenek.

Márciusban, az ünnepek alatt is, 9–17 óráig tartanak nyitva. A jegyárak a következőképp alakulnak:

  • felnőtt 1400 Ft,
  • diák, nyugdíjas 1000 Ft,
  • óvodás, SZTE hallgató, dolgozó 600 Ft