Olasz Anna, Milák Kristóf és Kapás Boglárka ismét a szegedi Tiszavirág Sportuszodába jön

Péntektől vasárnapig pénzdíjas nemzetközi úszóverseny lesz a szegedi Tiszavirág Sportuszodában, olyan klasszisokkal a mezőnyben, mint Milák Kristóf, Rasovszky Kristóf, Kapás Boglárka és Olasz Anna.

Pénteken elrajtol a Modern Városok Kupája szegedi állomása. A nemzeti csapat több olimpiai érmese is benevezett a pénzdíjas úszóversenyre, amely nemzetközi lesz, hiszen két román és egy szerb egyesület is indul. Összesen 30 klub 400 versenyzője 2000 alkalommal rajtol a Tiszavirág Sportuszodában.

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf, a Tokióban ezüstérmes Rasovszky Kristóf és a riói ötkarikás játékokon bronz medált szerző Kapás Boglárka is részt vesz a viadalon, ahogy olyan további olimpikonok is, mint Sebestyén Dalma, Békési Eszter és Telegdy Ádám. Természetesen a HAÁSZ SZUE válogatottjai is ott lesznek Olasz Anna, Pádár Nikolett és Vas Luca személyében.

„Egyesületünk minden úszója indul, a kétezer rajt közel negyede szegedi sportolókhoz köthető, ami remekül jelzi, milyen komoly az utánpótlás bázisunk” – hangsúlyozta a HAÁSZ SZUE elnöke, Nagy Attila. „FINA-akkreditációs viadalról van szó, így szintidőket lehet úszni a nemzetközi versenyekre. Szeged városa kiemelt rendezvényei közé sorolta a Modern Városok Kupáját, támogatja is az eseményt. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. munkatársai is nagyon sokat segítenek a szervezésben” – tette hozzá a szakember.

Idén még két nagy úszóversenynek ad otthont a Tiszavirág Sportuszoda, hiszen júliusban ismét mi rendezzük a cápa korosztály országos bajnokságát, majd decemberben a rövidpályás utánpótlás országos bajnokságot is. „Utóbbira különösen büszkék vagyunk, hiszen Szegeden debütál ez a verseny, ilyen még nem volt Magyarországon. Hatalmas elismerés, hogy ezzel a kuriózumnak számító rendezéssel a Magyar Úszó Szövetség bizalmat szavazott nekünk” – nyilatkozta Nagy Attila.

A Modern Városok Kupájának szegedi programja a következő:

  • pénteken 15 órától a hosszabb távok döntőivel indul,
  • szombaton és vasárnap 9 órakor kezdődnek az előfutamok,
  • a hétvégi finálék 17 órakor lesznek.

A napijegy ára 600 forint, védettségi igazolvány nem szükséges és a szájmaszk használata sem kötelező a szurkolóknak. Különösen érdemes kilátogatni a délutáni döntőkre.

A Modern Városok Kupája idei kiírásában öt forduló szerepel, Veszprém után Szeged a második állomás, majd jön Sopron, Zalaegerszeg és Kaposvár. A sorozatot a Magyar Úszó Szövetség hozta létre, fontos célja, hogy pénzdíjas versennyel is támogassa és motiválja a válogatott sportolókat. Minden forduló legjobb eredményeiért jár pénzjutalom, illetve a szezon végén összetett pénzdíj is lesz. Minden állomáson 4 kupát osztanak ki, felnőtt és utánpótlás szinten is jutalmazzák a legjobb férfi és női úszót. A sorrend az eredmények LEN-pontszámai alapján alakul ki.