Döntetlent játszott a Pick Szeged a hazai arénában a Montpellier ellen

A Pick Szeged a harmadik helyen végzett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, miután házigazdaként 2929-es döntetlent játszott a francia Montpellier-vel az utolsó forduló csütörtöki játéknapján.

A magyar bajnoki címvédő a német Flensburg csapatával találkozik a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért. A hazaiak keretéből ezúttal Bánhidi Bence és Luka Stepancic hiányzott, a vendégcsapattal viszont Hugo Descat, Gilberto Duarte, Olafur Gudmundsson, Lucas Moscariello és Valentin Porte sem utazott el Szegedre.

Jól kezdett a házigazda, ám ezt egy viszonylag hosszú megingás követte, amit a franciák előbb egy 30-s, majd egy 41-es sorozattal használtak ki, így a 18. percben 97-re vezettek. A Szeged igyekezett gyors akciókkal, sok mozgással kihasználni a Montpellier nyitott védekezését, az osztrák Sebastian Frimmel vezérletével fordított, és bár egy újabb 41-es szakasz végén megint a vendégek álltak jobban (1614), az első félidő sorozatban három szegedi góllal zárult.

A szünet után sem változott a játék képe, a franciák újabb 41-es sorozatára a magyar bajnok 6-1-gyel válaszolt, és a találkozó háromnegyedénél 2521 volt az állás a javára. Mindkét csapat jól játszott, de a stabilitás hiányzott a teljesítményükből, ezért alakult ilyen hullámzóan az eredmény. A Szeged hiába vezetett az ötvenedik percben 2723-ra, ellenfele egyenlített. Az utolsó perc döntetlen állásról kezdődött, a Montpellier emberelőnyben volt, de újabb találat már nem született, ami a hazaiaknak kedvezett.

A szegedieknél Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel öt, a vendégeknél Diego Simonet és Lucas Pellas is öt gólt lőtt. A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén ötöt győzelem mellett harmadszor született döntetlen. A Szeged nyolc győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört. A Flensburg-Handewitt elleni párharc első mérkőzését március 30-án vagy 31-én játsszák Németországban, a visszavágót egy héttel később Szegeden rendezik.