Szexuálisan molesztálta 13 éves lányát egy szegedi férfi, 8 év fegyházat kapott

A bíróság 8 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki bántalmazta és szexuálisan molesztálta a lányát. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szabadságvesztés súlyosítását indítványozta írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség 2019 novemberében emelt vádat egy középkorú, szegedi férfival szemben. Az elkövető éveken keresztül, havi rendszerességgel bántalmazta és szidta enyhe fokban értelmi fogyatékos lányát. Az apa továbbá a lányát annak 13 éves korától mintegy másfél éven keresztül éjszakánként szexuálisan molesztálta.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. A bíróság a férfit 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásáért, a vádlott és védője felmentésért, illetőleg enyhítéséért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblához továbbított indítványában az ügyészi fellebbezést fenntartva a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának súlyosítását indítványozta. A vádlott továbbra is letartóztatásban van.