Szabadnapos rendőr fogott egy társasházi fosztogatót, épp egy biciklit próbált elvinni

A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek két helybeli férfit, akik kedd hajnalban egymástól függetlenül ingatlanokba törtek be, emellett az egyikük még egy autót is feltört írja a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy szolgálaton kívüli rendőr idén március 1-jén valamivel 4 óra elött kért erősítést a Felhő utcába miután tettenért egy 25 éves férfit, aki egy kerékpárt próbált elvinni egy lezárt ingatlanból. A férfi a kétkerekűt hátrahagyva menekülni kezdett, de a helyszínre érkező megerősítő erők rövid időn belül elfogták.

A tolvaj ruházatában az egyenruhások találtak egy Volkswagen Beetle típusú személygépkocsihoz tartozó forgalmi engedélyt is. A forrónyomos intézkedések felfedték, hogy az okirat is egy bűncselekményhez kapcsolható. A forgalmi engedély egy Veresács utcai társasház udvarán leállított gépkocsiból került a férfihoz, amit feltört. Szintén ugyanitt lezárt garázsokba is bement, ahonnan horgászfelszerelést, ruházatot, számítástechnikai eszközt és kézi szerszámgépet kísérelt meg eltulajdonítani, mintegy 700 ezer forint értékben.

Ezzel egy időben a rendőrök elfogtak egy másik 17 éves fiatalt is, aki a Hóbiárt Basa utcából egy építés alatt álló társasházba tört be. Onnan egy félmillió forint értékű fúrógépet tulajdonított el.

A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatták és őrizetbe vették, majd bűnügyi felügyeletre és letartóztatásra tettek előterjesztést. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.