Mészáros Lőrinc gyerekei bevásárolták magukat egy szegedi cégbe

Mészáros Lőrinc gyerekei az év elején rögtön egy új, szegedi céggel bővítették a céghálójukat – írja a Menedzsment fórum.

A tulajdonukban lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. ugyanis január 3-án tulajdonosa lett a szegedi Sz-Plast Ablak Kft.-nek.

A változást a cégbíróság bő két héttel később, január 18-án jegyezte be. A korábbi tulajdonos, Lukács Loránd Gábor a tulajdonosváltás után is maradt a cég ügyvezetője. Az Sz-Plast eladása után is maradt még Lukácsnak gazdasági érdekeltsége, a szegedi Lukács Trafik Bt. és az Sz-Install Kft. révén, utóbbi főtevékenysége épületépítési projekt szervezése.

Az Sz-Plast Ablak Kft. nagy múltra tekint vissza; 2010 végén alapították, törzstőkéje pedig a Kft. esetében meghatározott 3 millió forintos minimum. A cég főtevékenysége műanyag építőanyag gyártása, de mellette szintetikus kaucsuk alapanyag gyártásával, személygépjármű kölcsönzésével, csomagküldő, internetes kiskereskedelemmel vagy akár épületépítési projekt szervezésével is foglalkozhat a szakmai hírportál szerint.

Mészáros Lőrinc gyerekei a műanyag nyílászárókat gyártó Sz-Plast Ablakkal egy jól jövedelmező cégre tettek szert, melyet az éves beszámoló alapján még a koronavírus-járvány megjelenése sem tudott megtorpantani: 2020-ban ugyanis a korábbi 594 millió után 666 millió forint bevétel folyt be a cég kasszájába, melyből a végén 65 milliós profit maradt a korábbi 54 millió után.