Képünk illusztráció: Szegedre jött dolgozni egy gyulai férfi, de a helyi rendőröknek nem tetszett, hogy lényegében csak lopni jár

Menekülés közben fogtak el a rendőrök egy gyulai férfit Szegeden, aki az elmúlt hetekben több családi házat tört fel a városban.

A 45 éves betörő február 18-án reggel vonattal érkezett Szegedre kifejezetten azért, hogy "dolgozzon". Délelőtt a Kénytelen soron munkához is látott, az egyik ingatlan ablakát betörte és készpénz, valamint arany ékszer után kutatott. Értékeket nem talált, ezért inkább továbbállt.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói együttműködve a főkapitányság beavatkozóival, egy közeli pékségben fogták el, ahová taxit hívott, hogy a vasútállomásra vigye. A gyanúsított kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2021 decemberétől másik négy szegedi családi házba is betört hasonló módszerrel, szintén arany ékszert és készpénzt zsákmányolva.

Ellene üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatását követően a szegedi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték az ügyészségen letartóztatásának indítványozását.