Idegen nyelvű kurzusokkal és a Sátán alakjaival jön idén is a Bölcsész Szabadegyetem az SZTE-n

Idén is megnyitja kapuit a Bölcsész Szabadegyetem, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának nagy sikerű, rendszeresen visszatérő programja. A Bölcsész Szabadegyetemre jelentkezők nyitott egyetemi előadásokon vehetnek részt – kortól, előképzettségtől, lakóhelytől függetlenül. A fél éven át zajló kurzusokon, heti rendszerességgel, irodalomról, régészetről, vallásról hallgathatnak előadásokat a szabadegyetemisták, de idegennyelvű órák is szerepelnek az igen széles repertoárban.

A szegedi bölcsészkar már 2016 óta várja azokat, akik bővíteni szeretnék tudásukat, kiszélesíteni általános műveltségüket a bölcsészet- és társadalomtudományok területén, egy egyetemi félév keretein belül. Idén mintegy harminc kurzusból válogathatnak a szabadegyetemisták: a művészet és művelődéstörténet témakörében például előadást hallgathatnak arról, hogyan formálódott a Sátán alakja az irodalomban és a képzőművészetben, de a mai Shakespeare-kutatás alapvető kérdéseivel is megismerkedhetnek. Hogy mit is jelent pontosan a numizmatika? A pénztörténetről szóló előadáson erre a kérdésre is választ kaphatnak a történelem iránt érdeklődők, és ha ez még nem lenne elég, angol és német nyelven folyó kurzusokon és portugál nyelvfejlesztésen is részt vehetnek a „hallgatók”.

A Bölcsész Szabadegyetem célja, hogy megnyissa a kapukat mindazok előtt, akik szívesen visszatérnének az egyetem falai közé, nem voltak egyetemisták vagy épp most készülnek a felsőoktatásba. Emellett a szervezők azokat az érdeklődőket is várják, akik jelenleg más jellegű tanulmányokat folytatnak, de úgy érzik, szívesen kitekintenének a saját szakterületükből. A meghirdetett kurzusok és a jelentkezés feltételei a kar honlapján olvashatók. Az előadásokra jelentkezni február 27-ig lehet. A Bölcsész Szabadegyetem kurzusaira kitöltött jelentkezési lappal és a tandíj befizetésével jelentkezhetünk. Az órák kizárólag a tandíj befizetését követően látogathatók.

A jelentkezés díja:

  • max. 2 kurzus esetén: 8.000 Ft. / félév
  • max. 5 kurzus esetén: 15.000 Ft. / félév
  • 5 kurzus felett: 20.000 Ft. / félév

Egyetemkóstoló akció diákok számára:
Középiskolás diákok számára ingyenes az órák látogatása.