Jótékonysági ruhagyűjtést szervez a Szegedi Hallgatói Önkormányzat, közel száz kiló ruha a cél (X)

Jótékonysági ruhagyűjtést szervez a Szegedi Hallgatói Önkormányzat, közel száz kiló ruha a cél.

A szegedi EHÖK az idei félévben egy új rendezvénysorozattal kíván karitatív célú gyűjtést szervezni. A ruha „cserebere” esemény lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy már elfeledett ruháikat kicseréljék egymás között, és azokat a ruhadarabokat, amik megmaradnak a félév végén, felajánlják jótékony célra.

Az esemény már az elmúlt félévben kapott egy pilot verziót, aminek sikerességén felbátorodva a Rendezvényszervező és kulturális bizottság javaslatot tett, így Ormándi Katalin EHÖK-elnök támogatásával elindulhat a gyűjtés.

A 2021 novemberében megszervezett első eseménynél több mint 150 érdeklődő fiatal érkezett. A szabályok nagyon egyszerűek: mindenki annyi ruhát vihet el, amennyit hozott, azonban arra bátorítanak, hogy mindenki próbáljon lehetőleg minél több öltözéket bent hagyni. Természetesen olyan ruhanemükre számítanak, melyek viselésre alkalmas állapotban vannak.

Sehapovic Iván, az SZTE EHÖK sajtófőnöke osztotta meg, hogy az idei évben több hasonló megmozdulást terveznek, hiszen a diákokban is van egy ilyen elkötelezettség. „A hallgatók tisztában vannak a jelenlegi gazdasági helyzettel, egy pandémiás válsággal a nyakunkban, embertársaink megsegítése egy olyan fontos kérdés, amint muszáj napirendi pontra tűzni.”