A szegedi sörözőben verekedő már az előző nap hátba szúrta ismerősét

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki öt nap alatt két sértettet is bántalmazott írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt hét kedden, ittas állapotban egy szegedi lakásban szóváltásba keveredett egy másik férfival, akit egy konyhakéssel hátba szúrt, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. Ezt követően vasárnap hajnalban egy szegedi sörözőben szintén ittasan keveredett szóváltásba egy férfival, akit földre rántva bántalmazott, súlyos fejsérüléseket okozva neki.

A testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, tekintettel arra, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, visszaeső és még több eljárás is van vele szemben folyamatban.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén helyt adott és elrendelte a letartóztatást. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.