A szegedi vadaspark az ötödik legnépszerűbb magyar attrakció a Tripadvisor szerint

Az elsősorban inkább külföldi turisták körében népszerűbb Tripadvisor oldalán különböző attrakciókat rangsoroltak népszerűségük szerint Magyarország egész területéről. A listát a Femina.hu szemlézte. Városunk szemszögéből az a furcsa, hogy a többi attrakció igencsak hátul szerepel.

Szeged a magyarok körében töretlen népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja az is, hogy évről évre toplistákon szerepelünk az utazási portálok felmérésein. Legutóbb épp az ötödikek lettünk a tavalyi pandémiás évet nézve, Budapest, Eger, Hajdúszoboszló és Siófok előzött minket, nem ebben a sorrendben.

Magyarországon a turisták leginkább kedvelt és legtöbbet pozitívan értékelt célpontja a települések között Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló, Siófok, Bük, Sárvár, Balatonfüred, Sopron, Szeged és Eger, de az egyik mérvadó utazási portál, a TripAdvisor most arra volt kíváncsi, hogy mely szabadidős tevékenységek, helyszínek emelkednek ki. Nem meglepő módon elsősorban Budapest és a Balaton térsége régóta kedvelt desztináció a nemzetközi turizmusban, ám érdekes látni, hogy a fővároson és a magyar tengeren túl is van az utazóknak számos kedvence.

A Tripadvisor-felhasználók véleménye szerint a listát a Parlament vezeti, melyet több mint 41 ezren értékeltek, ebből 39 ezren kitűnő és nagyon jó pontszámot adtak. Az Országházat kívülről és belülről is dicsérik. A legjobb tíz között mindössze két budapesti attrakció van, a többi nyolc vidéki: ezek közt balatoni, hortobágyi, debreceni és győri látnivalók is vannak, a szegedi vadaspark az ötödik helyre került, ami igen előkelő, ezzel a legjobb ilyen típusú attrakció az országban.

Nemcsak a komplexum színvonalát, rendezettségét és az állatok sokféleségét, jó tartását, valamint nagy életterét emelték ki, de az interaktív programok, a jó megközelítés és a természetközeli, erdei hangulat is sokat jelentett.

Az elős ötbe fért még az egri Szépasszonyvölgy, a debreceni Nagyerdei Park, de a hévízi Szentlélek-templom is. A vadasparkunkat Győr barokk óvárosa követi a listán, amit a nagy múltú, gyönyörű épületei miatt kedvelnek elsősorban az utazók. A diósgyőri vár lett a hetedik, míg a Szegedi Vadasparktól három hellyel is lemaradva, mindössze a nyolcadik helyre fért fel a Halászbástya. A fővárosi idegenforgalmi látványosságot elsősorban kiváló panorámája okán említik az utazók. A kilencedik hely egy siófoki szabadidőközponté, a Bella Állatparké lett, míg a tizedik helyen a Hortobágyi Nemzeti Park végzett.

Az összesen 3027 szabadidős helyszínt rangsoroló lista első száz helyén még három szegedi látványosságot találtunk: a dóm az 55., az új zsinagóga az 58., a Napfényfürdő pedig 98. helyre futott be, amik azért annyira már nem jó helyezések. A háromezres listán találkoztunk még a Kárász utcával, a Széchenyi térrel, a Reök-palotával, a Szent István téri víztoronnyal, a Móra Ferenc Múzeum megújult épületével és a Hősök kapujával is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szeged az öt legnépszerűbb úticél között volt 2021-ben a magyarok körében

Tavaly számos rekord született a belföldi turizmusban, idén a Szallas.hu szakértői legalább a járványt megelőző 2019-es évhez hasonló, azaz 120–130 milliárd forint bruttó szobaárbevételre számítanak.