Ámokfutó buszsofőr okozott riadalmat Szegeden: az utasok kiabáltak, hogy lassítson

Február 6-án vasárnap délben Szegeden a Kisteleki utcai megállóban szállt fel a 90-es buszra a fiatal férfi, akihez a következő megállónál a sofőr odament, és ledobta a buszról – mondta az InfoRádiónak a busszal utazó egyik utas.

Az InfoRádión számolt be arról egy gyermekével utazó anyuka aki szemtanúként bejelentést is tett a történtekkel kapcsolatban , hogy a 90-es busz sofőrje elkapott hátulról vagy oldalról egy fiút, és lelökte a buszról. A nő megkérdezte tőle, hogy miért szállította le a fiút a buszról, mire a tanú állítása szerint azt felelte, hogy azért, mert koldul.

A nő állítása szerint ez nem volt igaz, és amikor ezzel szembesítette a sofőrt, aki ezután állítólag azt mondta, a fiúnak nincs jegye vagy bérlete, és nem az első ajtón szállt föl. Erre mondtam neki, hogy honnan tudja, hogy nincsen jegye vagy bérlete, amikor nem szólította föl, és ha ez így is lenne, akkor is fel kellett volna szólítania, nem elkapni és lelökdösni" – mesélte a történteket a nő.

A szemtanú visszaemlékezése szerint a sofőr ezután visszaült a fülkéjébe, a fiatal férfi pedig visszaszállt a buszra, és a vezető olyan nagy gázadással indult, hogy az utasok eldőltek, elborultak. Többen is kiabáltak, hogy lassítson, mert balesetet fog okozni, de a szemtanú szerint továbbra is padlógázzal hajtott tovább. Végül a szegedi Cserepes sor megállónál tudott leszállni a nő kislányával a buszról.

Az InfoRádió megkereste a Volánbuszt, akik szerint az esettel kapcsolatban több bejelentést is kaptak. A busztársaság vizsgálatot indított, bővebb tájékoztatást csak annak lezárása után tudnak adni.