A Szegedi Nemzeti Színház alkotócsoportjának Charles Bukowski-estje újra a Reök-ben

Charles Bukowski alteregójának nem túlzottan irodalmi estje” újra látható lesz Szegeden. A BukowsKick előadása két estén, február 28-án és március 7-én a REÖK Stúdiószínpadon várja az érdeklődőket.

Charles Bukowski amerikai író, költő a 20. századi irodalom egyik fenegyerekeként vált ismertté. A Szegedi Nemzeti Színház munkatársai közül is sokan rajonganak az összetéveszthetetlen stílusú szerzőért. Alkotócsoportjuk, a BukowsKick egyik egyedi hangvételű előadását, a Vissza a Feladónak című “önéletrajzi roadmovie”-t ezúttal a REÖK Stúdiószínpadán tekinthetik meg Bukowski és a szegedi színjátszás kedvelői.

A stand-up comedyre emlékeztető est középpontjában az író “hazai” alteregója, Hank Chinaski kalandos, whiskey-gőzös visszaemlékezése áll. A könnyű munka helyett számtalan bonyodalomba keveredő helyettes postás szabadszájúan humoros történetét a BukowsKick három tagja, Bánvölgyi Tamás, Tóth Ádám és Hajdu Róbert kelti életre egy egy órás műsor keretében. A Vissza a Feladónak szövegkönyve Pritz Péter fordítása alapján, Miklós Krisztián kreatív író közreműködésével készült, játékmesterként pedig Czene Zoltán járult hozzá az előadás létrejöttéhez.

A 16 éven felüli nézők számára ajánlott estre jegyek már kaphatók online és a Fesztivál Jegyirodában. A szórakozás pedig Bukowski minden finomkodástól mentes humorának, dohányfüstös filozófiájának és az alkotók odaadásának köszönhetően garantált a REÖK Stúdiószínpadán.