Gyalogos–kerékpáros zónává válik a Széchenyi tér keleti oldala a bíróságtól a nagypostáig

Folytatódnak a belvárosi fejlesztések, kijelölték a legújabb gyalogos–kerékpáros övezetet, ezúttal a Széchenyi tér keleti oldalán – írja a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete a közösségi oldalukon. A poszthoz fotókat is csatoltak, amik alapján a következő lesz az érvényes:

  • A Vörösmarty utcán kerékpáros nyomok lesznek majd kialakítva.
  • A bíróság előtt gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki, de egyirányú lesz. A kerékpárosoknak a másik irányból az úttesten lehet jönni.
  • A Széchenyi tér keleti szélén futó út kétirányú lett a biciklizőknek, és gyalogos-kerékpáros övezetnek jelölték ki.
  • A posta irányából gépjárművel is be szabad hajtani, de csak késő estétől (22 óra) kora délelőttig (9 óra).

A KRESZ a következőket írja a gyalogos és kerékpáros övezetről: A jelzőtábla olyan terület kezdetét jelzi, amelynek útjai a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésére szolgálnak, egyéb jármű közlekedése az övezetben tilos. Kerékpárosoknak, az út számukra burkolati jellel elválasztott vagy eltérő színű burkolattal megjelölt részén kell közlekedni, legfeljebb 20 km/óra sebességgel. Az út egyéb részein a kerékpárosok – a gyalogosok veszélyeztetése nélkül – legfeljebb 10 km/óra sebességgel közlekedhetnek.

A kerékpárosklub posztja szerint nem csak a Széchenyi téren történtek átalakítások, az Aradi vértanúk terén is kisebb korrekciók jeleit látták.