Egymillió forinttal a zsebében adományozta el elhunyt édesapja kabátját egy fiatal szegedi nő

Egymillió forintot talált egy fűtéstechnika bolt alkalmazottja egy kabát zsebében. A ruhadarabot egy nő vitte az üzletbe, amely már több éve működteti az úgynevezett szabadfogas jótékonysági akciót. A pénz, nem kis szerencsével, végül visszakerült jogos tulajdonosához – számolt be róla a Szeged TV.

Az önkormányzati fenntartású Szeged TV számolt be arról, hogy egy fűtéstechnika bolt már több éve működteti a szabadfogas nevű jótékonysági akciót. Ennek keretében minden télen kint áll egy fogas a Csongrádi sugárúton, amire aki teheti, hoz kabátot vagy pulóvert, míg aki rászorul, ingyen elvihet belőle.

Egyik nap három télikabáttal érkezett egy fiatal nő, aki egyből ki is akarta akasztani az állványra a holmit, de mivel az tele volt, az egyik eladó bevitte inkább a raktárba azzal a szándékkal, hogy másnap kiteszi. Sokan ismeretlenül adakoznak, csak leteszik a holmit és már mennek is, ebben az esetben azonban ez másképp volt; mivel a nő már többször hozott ruhákat, az eladó jól ismerte őt.

Ekkor történt meg amire senki sem számított: a bolti alkalmazott egymillió forintot talált a fiatal nő egyik kabátjának zsebében, amelyről kiderült, hogy az adakozó épp elhunyt édesapjának kabátja. Minden személyes holmit átnéztek ugyan, ez a ruhadarab valahogy mégis kimaradt.

Ráírtam egy üzenetet a hölgyre, hogy vissza kell jönnöd hozzám, mert szeretnék veled beszélni. (...) Leírta, hogy nagyon sokat dolgozik, gyerekekért kell menni, és délután temeti az édesapját. És ez volt az a pont, amikor tudtam, még a temetés előtt találkoznunk kell. Annyit írtam neki, hogy egy üzenetet hagyott neked apukád a kabátban, kérlek, gyere vissza – mesélte Zsuzsa a Szeged Televíziónak.

A Szeged TV riportja alább megtekinthető: