Egy 80 éves asszonyt követett hazáig, majd fosztott ki lakásbeázás ürügyén két férfi Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki lakásbeázás ürügyén jutott be a sértett otthonába, majd kifosztotta írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. december 2-án, dél körül, Szegeden a társával meglátott egy idős sértettet az utcán, és elhatározták, hogy meglopják. Követték a 80-as éveiben járó asszonyt, majd a lakásánál azzal az ürüggyel kopogtattak be hozzá, hogy beázott az alatta levő üzlet, és szeretnék megnézni, mi okozza azt. A lakásba lépve a férfi és társa egyből kutatni kezdtek és a sértett többszöri, a lakás elhagyására történő felhívása ellenére egy festményt, valamint a pénztárcájából 25 ezer forintot vittek el.

A kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a férfival szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több nyomozás van folyamatban.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.