A Mars téren fórumozott reggel Márki-Zay Péter és a két szegedi összefogásjelölt

A szegedi Mars téren tartott utcafórumot Márki-Zay Péter két szegedi országgyűlési képviselőjelölttel, Mihálik Edvinnel és Szabó Sándorral.

A fő téma általános kampányolás volt, szót ejtettek Magyarország legkorruptabb kormányának leváltásáról, a fizetős vs. nem fizetős egészségügyről, és a Márki-Zay szerinti állítólagos fideszes meleg, ámde melegellenes politikusokról. A közhangulat jó volt, az orosházi utcafórummal ellentétben Szegeden senki nem küldte el a „kurva anyjába" Márki-Zayt.

Az összegyűlt tömeg talán 150 fő lehetett, amikor a legtöbben figyeltek egyszerre, fiatalok, idősek egyaránt voltak. Jelen volt az M1 stábja is, akikkel ugyanúgy – mint a legtöbb érdeklődővel – beszélgetett egy pár percet a miniszterelnök-jelölt. A hangzavar és a tömeg miatt nem lehetett érteni, hogy miről, de abszolút nem volt agresszív a párbeszéd, ránézésre egyik fél részéről sem.

A fórumot az ellenzéki összefogás pártjainak aktivistái, helyi politikusai aláírásgyűjtő standjaikkal támogatták meg, ahol fordultak is meg emberek szép számmal. Márki-Zay rövid fotózkodás és kézrázások után negyed tíz körül indult el kampányának újabb állomására.