Újabb cseh rendőri kontingens érkezett Szegedre a határvédelem erősítése miatt

Újabb cseh rendőri kontingens érkezett Magyarországra, hogy az illegális migráció elleni küzdelemben támogassák a magyar rendőri erőket a déli határszakaszon. A V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében idén február 4-től március 24-ig 40 cseh rendőr teljesít szolgálatot Csongrád-Csanád megyében – írja a Police.hu.

A kontingenst február 4-én este Szegeden fogadta Szilassi-Horváth Jenő rendőrezredes, megyei rendészeti főkapitány-helyettes. Az ünnepélyes köszöntőn hangsúlyozta, hogy ismét sikeres együttműködésre számít. Az előző kontingens tagjai ugyanis két hónap alatt több mint 6000 illegális migráns feltartóztatásában segítették a magyar rendőrök munkáját csaknem 800 esetben, és 9 embercsempészt fogtak el.

A közös munka most is határőrizeti feladatok végrehajtására terjed ki a magyar határszakaszon. Feladataikat saját egyenruhájukban és felszerelésükkel, 12 órás váltásban látják el. A megerősítő erők szombaton részt vesznek egy oktatáson, majd vasárnap megkezdik a magyar rendőrökkel közös munkájukat. Magyarország területén intézkedési jogosultsága a külföldi rendőröknek a magyar kollégáik felügyelete mellett van.