845 nappal az önkormányzati választások után is elő-előkerülnek még bomlásnak indult plakátok

Jó sok idő eltelt már a legutóbbi önkormányzati választások óta (sőt, lassan már közelebb lesz a 2024-es), és még a mai napig találni néha a városban plakátokat a kampányból. Arra sokan emlékezhetnek, hogy néhány fideszes darab eléggé sokáig kint maradt, például Odesszában vagy a Centrumnál, de amire ma, 2022 februárjában bukkantam Móravárosban, azt én sem akartam elhinni elsőre:

egy bomlásnak indult, kifakult választási plakát a padka mellett

a Veresács utcán, a Kolozsvári tér sarkán, ahol a Waldorf-iskola van. Hogy a waldorfos alterlelkek rakták-e el osztáylterem-dísznek (abszolút esélyes), esetleg csak most esett le egy oszlopról, ahol senki sem vette mindeddig észre, azt nem tudom, de ha valakinek szüksége lenne egy eredeti Haág Zalán-plakátra, még megtalálja ott.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Haág egyébként nem nyertel el a városrészt, de kompenzációs listán bejutott a közgyűlésbe, illetve a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság tagja. A 2019-es választásokkor – ha nem is szánt szándékkel, de – kiemelten foglalkoztunk a szegedi plakáthelyzettel, és a következő érdekességekről írtunk:

Na, utóbbit biztosan sikerült most überelni, hiszen Haág plakátja 2 évvel, 3 hónappal és 22 nappal a választások napja után került elő.