Szegeden tüntet csütörtökön a Greenpeace azért, hogy a választások fontosságára hívják fel a figyelmet

A Greenpeace Magyarország egy óriási molinóval hívja fel a figyelmet a hazánkban zajló szisztematikus környezet- és természetrombolásra február 3-án, csütörtökön a szegedi Dóm téren – tájékoztatta szerkesztőségünket a szervezet.

Fertő tó tönkretétele, növekvő kibocsátások, klímavétó, súlyos légszennyezés. A Greenpeace egy Pac-Man figurát ábrázoló szófelhővel igyekszik felhívni a figyelmet a kormány számtalan természet- és éghajlatromboló tevékenységére. A mindent felfaló sárga figura olyan szavakból állt össze, amelyek konkrét példáit adják annak, hogyan veszélyeztetik hazánk természeti értékeit és éghajlati biztonságát a klíma- és ökológiai válság jelenlegi kritikus pillanatában.

A Greenpeace szerint a klíma- és ökológiai válság napjainkra olyan méreteket öltött, hogy nem engedhetjük meg, hogy folytatódjanak a nagy tavainkat tönkretevő természetpusztító beruházások, növekedjenek a hazai üvegházgáz-kibocsátások, és ezrek haljanak meg évente a mérgező légszennyezettség miatt.

A Greenpeace szegedi demonstrációjával arra figyelmeztet, hogy a 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni, hatalmas lesz tehát a felelőssége a választásokon győztes erőnek. Hazánk mindenkori döntéshozóinak a magyar emberek érdekeit kell képviselniük a pusztítás, a rombolás és a nagy szennyezők támogatása helyett. Olyan vezetőkre van szükség a szervezet álláspontja szerint, akik számára bolygónk védelme elsődleges cél.

A 2022-es országgyűlési választás jó alkalmat nyújt minden politikai erőnek arra, hogy megmutassa a választóknak: valóban komolyan gondolja a klíma- és ökológiai válság kezelését.

Szegeden kívül demonstrációjuk a napokban Magyarország több regionális központjában látható lesz. Az ország számos pontján megjelenő demonstráció kapcsán a Greenpeace egy külön honlapot is készített, amely tételesen sorra veszi, hogy a magát klímabajnoknak hirdető magyar kormány hogyan teljesített az elmúlt években a legfontosabb környezet- és természetvédelmi ügyekben.

Az esemény február 3-án reggel 8 óra 15 perckor lesz a Dóm téren.