A jelenleg tizenhat éves fiú bedrogozva, jogsi nélkül vezetett autót több éven át Szegeden, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki évek óta jogosítvány nélkül vezet személygépkocsit írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a 16 éves vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére vele szemben már több mint két éve kisebb közlekedési szabálysértések miatt rendszeresen eljár a rendőrség.

Legutóbb a fiút 2021. márciusában tiltotta el a bíróság egy évre a közúti járművezetéstől, de ez ahogyan a korábbi szankciók semmilyen visszatartó erővel nem bírt. Az elkövetőt az eltiltás hatálya alatt 2021. július 16. és 17. napján is igazoltatták Szegeden a rendőrök, mindkét esetben ugyanazt a személygépkocsit vezetve. Az utóbbi esetben azt is megállapították, hogy a fiatalkorú kábítószert fogyasztott, az autóból kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Az igazoltatások és eljárások ellenére két nap múlva a fiút a rendőrök ismételten igazoltatták autóvezetés közben.

A vádlottal szemben a járási ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A fiatalkorú bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.