Személyes nyílt nappal és Café Radnótival várja a leendő gólyákat az SZTE 110 éves bölcsészkara

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a decemberi online forma után január 29-én személyesen várja azokat a középiskolás diákokat és szüleiket, akik a kar képzései iránt érdeklődnek. Az Egyetem utca 2. szám alatti főépületben, a február 15-i felvételi határidő előtt a diákoknak lehetőségük lesz meghallgatni egy központi tájékoztatót, de beszélgethetnek a szakok tanáraival és hallgatóival is, a rendezvény végén pedig betekinthetnek a nagy múltú bölcsészkar épületének legizgalmasabb helyiségeibe.

A nyílt napon a különböző képzések saját standjainál már reggel fél 10-től lehetőségük lesz a diákoknak jobban megismerkedni a számukra szimpatikus szakokkal: oktatók és jelenlegi hallgatók várják az érdeklődőket hasznos információkkal, játékokkal, ajándékokkal. Ezután, 10 órától, egy központi felvételi tájékoztatón vehetnek részt a középiskolások és szüleik, ahol a Tanulmányi Osztály vezetője beszél majd a felvételi eljárásról és igyekszik minden felmerülő kérdésre választ adni.

A program zárásaként pedig egy igazi felfedező túrára indulhatnak a nyílt napra látogatók az idén 110 éves épületben, ami először a Magyarországi Vasúti Központi Leszámoló Hivatal központi épületeként működött, majd 1925-től adott helyet a Bölcsészettudományi Karnak. A diákok a körbevezetésen megnézhetik az ’56-os forradalom kirobbanásának egyik fontos helyszínét, az Auditorium Maximumot, megismerkedhetnek a pszichológia képzés kutatólaborjaival, az EEG-laborral és a viselkedéskutató laborral.

A nemrég nyitott, irodalmi tematikájú Café Radnóti, az egyetem egyik fő kulturális tere is szeretettel várja majd a betérőket,

emellett a diákok, a folyosókon látható régészeti és néprajzi kiállítások mellett elhaladva, beleshetnek a korszerű tolmácstermekbe és a televíziós és rádiós stúdiókba is. A rendezvény célja, hogy a diákok és szüleik minél több hasznos információhoz jussanak a képzési lehetőségekről, hogy kérdések nélkül vághassanak bele a felvételi folyamatba és hogy megismerjék azt a híres épületet, ami számukra, mint korábban már több ezer hallgató számára is, fontos helyszín lesz az elkövetkező években.

A nyílt napon védettségi igazolvánnyal, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszkban lehet részt venni. Az esemény programját az SZTE BTK honlapján találhatjuk, míg a Facebook-eseményükben beszámolnak a legfrissebb információkról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Új kávézó nyílt az egyetemi városrészben, személyesen Rovóék adták át

Új kávézó-kocsmával bővült a szegedi kínálat, csütörtökön hivatalosan is átadták a Cafe Radnótit, ami az Egyetem utcai BTK-főépület 1950-es években hozzátoldott épületrészének aljában foglal helyet.