Szeged a Wikipédián is az egyik legnépszerűbb város, ha ez számít bármit is

Kiadta a Wikipédia a 2021-es toplistáját arról, hogy mely országokban mely enciklopédiaoldalt olvasták a legtöbben. A Telex már összesítette, hogy Magyarországon Mészáros Lőrinc a 28. helyre került, Elon Musk és Jézus pedig a 82–83-ra, mi meg gondoltuk, összeszedjük a magyarországi településeket olvasottság szerint.

  1. Budapest – 350 ezer oldalletöltés
  2. Őcsény – 144 ezer oldalletöltés
  3. Debrecen – 127 ezer oldalletöltés
  4. Szeged – 125 ezer oldalletöltés
  5. Pécs – 113 ezer oldalletöltés
  6. Győr – 100 ezer oldalletöltés
  7. Székesfehérvár – 99 ezer oldalletöltés
  8. Miskolc – 93 ezer oldalletöltés

Abban semmi meglepetés nincs, hogy Budapest, Debrecen és Szeged ugyanolyan sorrendben végzett, mint amilyen lakosságszámmal is rendelkeznek, de hogy a bő kétezer lelkes, tolnai Őcsény hogy a viharba került a (település)lista második helyére, az örök kérdés maradhatna. De nem marad, mert maga a Wikipédia ad választ erre is: a gyakran ismételt kérdéseknél arról írnak, hogy vannak úgynevezett hamis pozitívok, amik sajnos elkerülhetetlenek. Ezek olyan oldalak, amiknek indukolatlanul nagy a megtekintése, és akkor jönnek elő, amikor például valaki valamiért egy automatikus programmal tekinttette meg a lapot sokszor.

Szeged éppen befért a Római Birodalom és az X-Faktor (tizedik évad) közé, de a Pestis és Bud Spencer sincs messze tőlünk olvasottságra. Az öt legolvasottabb szócikk egyébként a Keresztanyu, a Magyarország, a Magyar névnapok listája dátum szerint, a II. Erzsébet brit királynő, valamint A mi kis falunk lett, ezeket olvasták el többen, mint 500 ezren.