Maradandó fogyatékosság az eredménye, hogy egyszer valaki nem figyelt oda eléggé vezetés közben

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki nem vette észre a szabályosan közlekedő gyalogost és súlyos sérüléseket okozva elütötte őt még 2019 tavaszán – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2019. április 11. napján, reggel 7 órakor Szeged belterületén közlekedett autóval. A vádlott az egyik forgalmas sugárúton levő gyalogos átkelőhelyet megközelítve nem vette észre az arra lelépő, majd azon áthaladó sértettet, akit a gépkocsi elejével elütött. A sértett az ütközés következtében a motorháztetőre csapódott, majd a belső forgalmi sávba zuhant. A baleset következtében a sértett többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett el, melyek maradandó fogyatékosságot eredményezve gyógyultak.

A balesetért a férfit terheli a felelősség, mert a gyalogos átkelőhelyet nem a fokozott óvatossággal közelítette meg, és ebből adódóan nem adott elsőbbséget az azon áthaladó sértettnek. A vádlottal szemben a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.