Az SZTE lefolytatta a vizsgálatot: megállapították, hogy szabályszegés nem történt, az ügyet lezárták

Tegnap megírtuk: az ügy előzménye az a 444.hu-s cikk, amelyben a Völner-ügyről van szó. Olyan nyomozati anyag került a birtokukba, amely szerint egyes egyetemeken vizsga nélkül átengedtek személyeket felsőbb utasításra. A Pécsi Tudományegyetem már fel is függesztette a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki segített Rogán Antal kabinetfőnökének, hogy vizsga nélkül kapjon érdemjegyet.

A nyomozati iratok szerint a szegedi jogi kar részéről Szabó Imre tanszékvezető neve merült fel, mint akivel vizsgákról egyeztethetett Schadl György. Ő korábban arról beszélt a 444-nek, „gőze sincs”, hogy miért van ilyesmi a nyomozati anyagokban. „Biztos, hogy nem beszéltem Schadllal arról, hogy egyes emberek könnyebben menjenek át a végrehajtói szakvizsgán. Ha szóba hozta volna, elküldöm” – mondta.

A Telex kérdésére a Szegedi Tudományegyetem is közölte akkor: belső vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. Az egyetem sajtóosztálya azt is hozzátette a lapnak: „A Szegedi Tudományegyetemnek a Völner-ügyben felmerült esetleges érintettségéről nincs tudomásunk.”

Ezek kapcsán jelentette meg ma honlapján a szegedi universitas az alábbi közleményt, amit szó szerint idézünk: „A Szegedi Tudományegyetem megvizsgálta az egyetem, illetve oktatói esetleges érintettségét a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat. A rendelkezésre álló információk alapján megállapította, hogy a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta.”