Egy férfi két fiatal lányt kényszerített prostitúcióra Orosházán, majd Kapuváron kapáltatta őket, letartóztatását indítványozták

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a nyomozó hatóság emberkereskedelemmel és kényszermunka végeztetésével gyanúsít írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ismerőse két fiatal, anyagilag és érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt előbb magához költöztetett és élelemmel látott el, majd rávette őket arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytassanak. A sértetteket a társa által megszervezett együttlétekre a férfi szállította el gépjárművén Orosházára, illetőleg vissza a szálláshelyükre.

Az egyik sértett a szexuális szolgáltatásaival megszerzett, 2 millió forint jövedelmet teljes egészben át kellett, hogy adja az őt futtató nőnek. Ugyanezt a fiatal nőt a férfi és társa arra is kényszerítették, hogy a nyáron, Kapuváron napszámosként kukoricát kapáljon, azonban a sértett innen végül megszökött. A gyanúsítottak együtt indultak a keresésére, majd a szomszédos település vasútállomásán rátaláltak, és a férfi kocsijával együtt szállították vissza a munkásszállóra.

A gyanúsítottnál foganatosított kutatás során több fegyver, valamint kábítószer-gyanús anyag is előkerült.

A jelenleg minősített emberkereskedelem bűntette valamint kényszermunka bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának 1 hónapra történő elrendelését. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszközzel tartandó ülésen fog dönteni.