Bérgyilkost küldött volna a szegedi börtönőrre egy fogvatartott

Vádat emeltek egy fogvatartott ellen, aki előbb bérgyilkossal fenyegette meg a ruházatát átvizsgáló börtönőrt, majd kétszer megütötte őt – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

A történet úgy volt, hogy a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfinak egy tárgyaláson kellett részt vennie még 2019 szeptemberében, ezért Szegedre szállították. A vádirat szerint a börtönőr át akarta vizsgálni a ruházatát, de a férfi nemigen akart együttműködni: sértegette az őrt, majd megfenyegette, hogy „bérgyilkost küld rá, megöleti a klánjával, pénzt tetet a szemére".

Ezután a vádlott támadóállásba állt, majd ököllel kétszer fejen akarta ütni a börtönőrt, akinek azonban alkarral sikerült az ütéseket kivédenie. A támadót ezután földre kényszerítették és megbilincselték. Az őrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség az erőszakos többszörös visszaeső férfire öt és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, ha beismeri bűnösségét.