A valaha volt ötödik legsikeresebb tárlatával csukja be ajtóit a Móra Ferenc Múzeum

Több mint 43 ezren látták a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítását, mely az intézmény ötödik legsikeresebb tárlatává vált – közölték közleményükben. A kiállítás december 30-án zárta kapuit, az utolsó napokban óriási tömeget vettek búcsút az Erzsébet királyné életét bemutató tárlattól.

Minden idők ötödik legsikeresebb szegedi időszaki kiállítása lett a Sisi-tárlat, mely tegnap zárta kapuit. A június 26-i megnyitó óta összesen több mint 43 ezren voltak kíváncsiak Erzsébet királyné életének részleteire, személyes tárgyaira. A Móra Ferenc Múzeumban az utolsó napokban is óriási volt az érdeklődés: a legnépszerűbb kiállított tárgy az a ruha felsőrész volt, melyet Sisi halálakor viselt 1898-ban.

Ezt a látogatószámot azért is tartja kiemelkedően fontosnak a közgyűjtemény, mert egy soha nem látott helyzetben, járványidőszakban volt látogatható a kiállítás. Ez az eredmény megerősítette a múzeumot abban, hogy a kulturális rendezvényekre, kiállításokra szükség van, és ezekben a nehezebb időkben is sokan keresik a minőségi kulturális élményeket.

A Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyei 2021. december 31-től várhatóan 2022 februárig téli szünetre vonulnak, így a tárlatokat sem tudjuk majd látogatni.