Sokan jönnek: Szeged a negyedik legnépszerűbb úti cél szilveszterkor

Szilveszterkor Budapest, Eger, Gyula, valamint Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok és Pécs is szerepel a legnépszerűbb belföldi úti célok között – közölte a Szallas.hu csütörtökön az MTI-vel.

A szállásfoglaló oldal magyarországi kínálatában már csak alig 4% körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya csütörtökön, ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5%-kal haladják meg az idei foglalások.

Régiós bontásban továbbra is Észak-Magyarország emelkedik ki. A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt. Régiós szinten a szabad szálláshelyek száma december 30-án már csak alig 2%.

A közlemény szerint az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy személynek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben, az érintettek 42 százaléka 2 éjszakás pihenést választ, 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól.

A szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípusban köszönti az új évet.

A top belföldi úti célok a foglalási darabszámok eloszlása szerint 2021 szilveszterén:

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Gyula
  4. Szeged
  5. Hajdúszoboszló
  6. Siófok
  7. Pécs
  8. Hévíz
  9. Sárvár