Bár ma van a szegedi karácsonyi vásár utolsó napja, a díszkivilágítás még január végéig marad

Bár a Szegedi Karácsonyi Heteknek épp ma van az utolsó napja, a karácsonyi fényeket és a Klauzál téren felállított karácsonyfa látványát még január végéig is élvezhetjük.

Ezen kívül a Széchenyi téri gasztroudvar is tovább fogadja a vendégeket, azonban ez meg sem közelíti a Dóm téri forgatagot. Ez azért alakult így, mert a járvány miatt nem lehetett tudni, hogy a kormány hoz-e olyan rendeletet, ami szerint csak védettségi igazolvánnyal látogatható a rendezvény. Ez esetben ugyanis nem lehetett volna körbekeríteni a Széchenyi téri helyszínt, így idén mindent inkább a Dóm térre szerveztek, amely ma zár este kilenckor.

Az óriáskerék, azaz a SzegedEye is marad még a téren, amely már szeptember végén megérkezett ide. El is indult a szolgáltatás október elejétől, amely egészen vízkeresztig, azaz 2022. január 6-ig működne is. A nyitvatartása az alábbiak szerint alakul:

  • hétfőtől csütörtökig 12 órától 20 óráig,
  • pénteken és szombaton 10 órától 22 óráig,
  • míg vasárnap 10 órától 20 óráig.

Január végéig tehát egész biztosan élvezhetjük a karácsonyi fényeket és a Klauzál téren felállított karácsonyfa látványát is: Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Rádió88-nak elmondta, a világítást január harmadik hétvégéjén kapcsolják le. A díszek nagyobb része – ahogy a korábbi években – most is a helyén marad, főként ott, ahol nehéz megközelíteni és elérni azokat.

Az adventi időszakban lehetett utazni a fényvillamosokkal és az adventi trolibusszal, de azokat sem kell nélkülöznünk egészen vízkeresztig, azaz január 6-áig. Ezek menetrendjéről mi is beszámoltunk korábban, részletek a cikkben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Péntektől fényvillamosok és adventi trolibusz járja Szeged utcáit

Az adventi időszakban ismét lehet utazni a fényvillamosokkal és az adventi trolibusszal. A fényvillamosokkal munkanapokon és hétvégéken a 2-es, 3-as, 3F-es, 4-es vonalainkon lehet találkozni.