A Kétfarkú Kutya Párt elnöke szerint Márki-Zay migránsszámlálója egy totális hazugság

„Van az ellenzéknek ez az egyetlen kampányanyaga, amit kiérdemeltünk tőlük az elmúlt két hónapban” – írja Facebook-oldalán Kovács Gergely, az MKKP elnöke Márki-Zay Péter „migránsszámlálójára”. A bejegyzésben aztán részletezve is van, hogy miért pontatlan a vásárhelyi polgármester kampánya, amely arról szól, hogy valójában nem Soros György, hanem Orbán Viktor telepített be több mint 55 ezer „bűnöző (kínai) migránst” Magyarországra.

Mint azt a kétfarkúak elnöke írja, a KSH 2019-es adatai szerint valóban 55 297 ember vándorolt be 2019-ben, de a következő megoszlásban:

  • 38 511 ember érkezett Európából, közülük 28 439 szomszédos országokból,
  • 12 546 Ázsiából (ebből 2 354 kínai),
  • 2 736 Amerikából,
  • 1412 Afrikából.

Kovács elmondta, ők Márki-Zay Péter eljövendő „Szeretemországának” 55 ezer gyilkos, bűnöző kínai migránsai, akiket Orbán „idetelepített”. A pártelnök szerint „ez a totális hazugság egyelőre, amit kampányként az ellenzéktől kaptunk”. Azzal nyugtázta a kampányt, hogy „természetesen lehet cél primitívségben legyőzni a Fideszt, de az nem lesz egyszerű”. „Ezeket az embereket senki nem telepítette ide, hanem ideköltöztek, mert azt szerették volna csinálni és lehetett nekik. És amúgy sincs velük semmi baj, örüljünk, hogy idejöttek” – tette hozzá.

Márki-Zay Péter egyelőre nem reagált Kovács posztjára.