A Fidelitas szegedi elnöke vagy még nem készített szelfit életében, vagy Márki-Zay Péter váltogatja, melyik karja van éppen eltörve

Emlékszünk még rá, amikor a 2019-es önkormányzati választásokkor az Origo hatalmas leleplező cikkben számolt be róla, hogy Karácsony Gergely még plakátkészítésre is alkalmatlan, merthogy „lyuk tátong a szeme mellett a bekarikázott részen a plakátokon”?

Így:

Akkor végül "kiderült", hogy nem Karácsony volt épp alkalmatlan, hanem az azóta főpolgármesterré választott politikus szemüvegének lencséje torzította a képet.

No, valami hasonló történhetett akkor is, amikor az Apa mondta blog nevű Facebook-oldal szerzője az alábbi képösszeállítást készítette el, mintegy leleplezvén Márki-Zay Pétert, akinek az egyik fotón az egyik, a másikon a másik karja van eltörve, miután a napokban baleset érte.

Így:

Ez is egy jelenség, amelynek lényege, hogy a szelfikamerák (másnéven előlapi kamerák) egy tükrözött képet adnak vissza, tehát valójában mindkét fotón Márki-Zay bal karja van eltörve, csupán az alsó egy tükrözött kép.

A poszt kisebb karriert futott be a Facebookon, megosztotta vagy félezer ember, Korponyai Ernő szegedi Fidelitas-elnök pedig újra fel is töltötte azt Facebook-oldalára a „Szerintetek? 😹” kommentárral.