Oltásellenesek gyűltek össze az Árpád téren néhány nappal szombati tüntetést követően

Pár nappal azután, hogy többszáz fő tüntetett a Kárász utcán a koronavírus elleni védőoltás – egyelőre napirenden nem lévő – kötelezővé tétele ellen, szerdán kora este újabb demonstráció formálódott a belvárosban.

Az esetről lapunk nem tudott előre, így csak (személyesen is ismert és hitelesnek vélt) olvasónk beszámolójára hivatkozva tudunk írni arról.

Olvasónk szerint egy magát négygyerekes anyának valló nő szervezte az eseményt, aki a gyenge hangosítás mellett mondta el, hogy három helyen dolgozik, de most kilátástalan a helyzete állítása szerint.

A tiltakozáson mintegy 100 fő vett részt:

Fotó: olvasónk / Szegeder

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Százak tüntettek Szegeden a kötelező oltás és a „covid-diktatúra” ellen

Országos tüntetéssorozatot kiáltott a Mi Hazánk Mozgalom, szombaton Debrecen, Szeged, Veszprém és Békéscsaba belvárosában is összegyűltek. A dél-alföldi városban 2–300 ember tömörödött a Kárász utcán, akik a legnagyobb tapsot akkor ejtették meg, mikor Toroczkai Lászlót, mint Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjét a színpadra hívták.

A főszervezőt követően vallási beszéd is elhangzott, amelyben a többi közt egy állítólag eltitkolt evangéliumról és Jézus haláláról is szó esett. Meg arról, hogy Jézus valójában fénysugárként született meg, és nem volt súlya, és nem sírt föl, hanem egyből mosolygott.

A koronavírus elleni védőoltás ma nem kötelező Magyarországon, és a kormány tervei között sem szerepel ennek megváltoztatása. Nemrég egy kormányzati döntés keretében a munkáltatóknak lehetősége nyílt arra, hogy kötelezzék munkavállalóikat arra, hogy felvegyék a védőoltást. Így tett többek között a szegedi egyetem is, az önkormányzat azonban csak a maszkhasználatot rendelte el dolgozói körében.

December 18. szombatra országos tüntetéssorozatot kiáltott a Mi Hazánk Mozgalom is, amely keretében Debrecen, Szeged, Veszprém és Békéscsaba belvárosában is az úgynevezett „covid-diktatúra” ellen demonstráltak. Szegeden mintegy 2–300 fő jött össze, akik a leghangosabban akkor tapsoltak, amikor Toroczkai Lászlót Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjeként hívták színpadra.

A szombati eseményről alábbi cikkünkben írunk részletesebben.