Felmerült, hogy a férfi kézi-Eb összes meccsét Magyarországra hozzák

Bild hétfői híre szerint az Európai Kézilabda-szövetség korábban elgondolkozott azon, hogy a 2022-es férfi Európa-bajnokság összes mérkőzését Magyarországon rendezzék meg írja az Index.

Mint ismert, 2018 nyarán Glasgow-ban az EHF Magyarországnak és Szlovákiának ítélte a kontinenstorna rendezésének jogát, azonban akkor még sehol sem volt a koronavírus-járvány. A német lap információi szerint az EHF-et az a kérdés foglalkoztatta, hogy nem lehetne-e csak Magyarországon megrendezni a tornát. Az eredeti tervek szerint Budapest, Szeged, Debrecen, Pozsony és Kassa a rendező városok.

Szlovákiában a hétnapos incidencia-mutató december 20-i adatok szerint 710,8, míg Magyarországon 367,2. A fertőzések arányát tekintve Szlovákia a negyedik helyen áll világszerte 24,47 százalékkal. A Bild szerint végül a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint a teljes torna Magyarországra költöztetésének terve lekerült az asztalról, de ebből is látszik, hogy voltak ilyen irányú tapogatózások.

Az Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. Szegeden hat meccs lesz január 13. és 17. között, Franciaország, Szerbia, Horvátország és Ukrajna fog összecsapni ezek során.