Ideiglenesen visszakapjuk a színházi körforgalmat az ünnepekre, jövőre folytatódik az építkezés

A Stefánián péntekig, az Oskola utcán karácsonyig dolgozik még a kivitelező időjárástól függően. A munkálatok a jövő évben folytatódnak – szól a Szeged Pólus közleménye.

A tervek szerint és időjárástól függően a kivitelező december 17. péntekig dolgozik a színházi körforgalomnál és a Stefánián, majd közlekedésre alkalmas ideiglenes burkolattal visszaadja a forgalomnak a színházi körforgalmat és a Stefánia park melletti szakaszát. A KRESZ-táblák kikerülnek, az útburkolati jeleket időjárástól függően később festik fel.

A munkálatok előreláthatólag januárban folytatódnak, addig a Stefánián és mellékutcáiban az eredeti forgalmi rend érvényes. A Híd utcán és mellékutcáiban teljes egészében az új közlekedési rend lép életbe: a Belvárosi hídra csak a Stefániáról lehet balra felkanyarodni, ebben a csomópontban az Újszeged felé közlekedők a korábbinál kétszer hosszabb ideig kapnak zöldet.

A Deák Ferenc utcából ugyanakkor megszűnik a balra, a híd felé kanyarodás. 

A kivitelező tervezetten és időjárástól függően karácsonyig dolgozik még az Oskola utcai járda építésén: a Tisza felőli oldal elkészült, a belváros felőli oldalon folyik a munka. A projekthez kapcsolódó munkálatok a jövő évben folytatódnak és 2022 nyarára készülnek el.